dijous, d’agost 02, 2007

Jornada per... Valls!

Ahir, en motiu del Firagost, ens vam apropar a Valls per veure el duel de les dues colles vallenques. La gran notícia, la que tots esperàvem era l'anunciat 3d8 per sota de la colla Vella, i per això, o per tradició, o vés a saber per què, ens vam reunir tots aquell dia a la plaça del Blat i vam deixar la plaça sense un centímetre d'espai lliure.

La diada, un pèl descompensada per la trajectòria de les dues colles, va anar un mica més lenta del que tots desitjàvem (entre els peus desmuntats, els intents, la ronda de repetició, etc) però bastant ràpida tenint en compte el lloc on ens trobàvem.

L'actuació del Firagost, després d'entrar a plaça fent un cercavila, s'encerregà d'iniciar-la la colla Joves, que obrí plaça amb un parat i ferm 3d8 que no comportà cap problema. A segona ronda, seguint el programa marcat, descarregaren el 4d8 amb alguna complicació per la pèrdua de mides en els nivells superiors, i la baixada s'hagué de fer molt lenta per no fer perillar encara més l'estructura. Sense deixar-se emportar per la rivalitat i l'orgull, després de veure la 2d8f de la Vella, la Joves es decidí per no estirar més el braç que la màniga i plantà un 2d7 que no mostrà cap complicació després de descarregar sis ja aquesta temporada. Per acabar l'actuació aixecaren dos pilars de cinc.

La Vella, per la seva banda, portava una millor temporada fins ahir que la Joves i havia anunciat a l'actuació de Vilanova el 3d8xs. L'emoció de poder veure el 3d8xs portà molts espectadors a plaça, i també molta confiança en els seus castells. Per començar tiraren un ja assolit 3d9f, que durant la pujadà presentà un perillós tremolic, però que un cop el pom de dalt es col·locà el tronc parà i es carregà i descarregà sense cap perill. A segona ronda arribà el plat fort: el 3d8xs. La pujada començà tremolosa i amb moviment i quarts i quints pujaren sense cap problema. La pujada de terços presentà problemes, però un cop el terços es col·locaren pararen la tremoladissa i la pujada de segons es veia cada cop millor. Els segons pujaren i el castell remenà per totes bandes. Quan finalment el segons estaven completament col·locats, el castell havia perdut totalment la forma i els terços i els quarts no poderen aguantar la posició i el castell es desmoronà. A la ronda de repetició aixecaren un ja assegurat 2d8f. Per últim i per no apretar massa un 4d8a fou la seva elecció per terminar l'actuació. un pilar de sis carregat fou el seu últim resultat, que petà a la baixada de l'enxaneta per estar massa endevant durant tota l'execució.

FALQUES
hi era, i els meus vídeos també! :)



Falques:



Vés a dalt

1 comentari:

Oscar Montserrat "TETE" ha dit...

Quina sort poder anar a Valls a veure castells, jo en canvi m'havia de llevar avui a les 6h i per tant era una mica cansat anar-hi, a més porto una setmana fent moltes hores a la feina. Llàstima del tres per sota de la Vella, ja que jo sóc provella des de ben petti, però segur que per Sant Fèlix el fan!!

Vés a dalt
 
Vés a dalt