dilluns, de setembre 24, 2007

Jornada per... Reus!


L'actuació de la diada de la Misericòrdia celebrada a Reus reunia a uns Capgrossos de Mataró amb un seguit de castells de 8 a les esquenes després de les vacances, un fluixets Castellers de Terrassa que portaven un historial de dos caigudes de torre i castells de set bàsics, exceptuant el 4d7a, un castell que dominen a la perfecció, i uns Xiquets de Reus que apuntaven ben alt per aquella diada.



Llegir més | Tancar




La jornada castellera la obria la colla local, els Xiquets de Reus. Aquests portaven el gran objectiu que per la diada de les Santes no van poder assolir, la torre de vuit folrada. Aquest cop la cosa pintava bé, i la torre era el màxim objectiu de la colla reusenca. A primera ronda, per assegurar-se un castell de vuit i buidar nervis tiraren amunt el quart 4d8 de la temporada. El castell mostrà algun tremolí, però estava durant tota l'execució bastant parat. A segona ronda atacaren l'objectiu de la diada: la torre folrada. El castell pujà molt maco, però durant la pujada els quarts es van anar desplaçant i tot i que el castell es veié segur durant la pujada i la carregada, a la sortida de la canalla petita vingueren els cops forts, i a la sortida de l'acotxador els cops no es pogueren parar i la torre es trencà. Per acabar la diada tiraren amunt un 5d7 que tenen molt per la mà els de la camisa avellana i així asseguraven la tercera ronda. Es descarregà sense cap problema. Per acabar els reusencs feren un vano de 5 amb estrenes.

Els segons en actuar foren els Capgrossos de Mataró que portaven a Reus castells segurs de vuit que ja tenen molt per la mà a aquestes alçades de temporada. Per començar asseguraren amb l'onzè 3d8 de la temporada. Amb un ritme lent però segur i amb una canalla molt fineta el castell es descarregà sense cap problema. A segona ronda atacaren el 4d8 que tot i estar un pèl obert al pis de quints el castell es va poder defensar molt bé i descarregar sense més preocupacions. A segona reonda els de la camisa blau marí rebaixaren expectatives i decidiren optar per un 5d7 que, com els reusencs dominen molt, i no els donà cap problema. Un vano de 5 tancà la seva actuació.

Els de la camisa turquesa començaren amb mal peu la diada. A primera ronda atacaren un 4d7 que no havia de donar cap tipus de problemes, però que acabà donant més complicacions de les esperades. Després d'un peu desmuntat el castell tirà amunt, i nervis per part de l'enxaneta i males mides van provocar que el castell es tirés avall i s'hagué de defensar. Finalment al tercer intent el castell pujà quadrat i mancat de nervis, i sense treballar excessivament vand escarregar sobradament un castell que dominen prou els blauturquesa. A segona ronda atacaren el 3d7 que patí pel pis de quarts però no presentà cap problema per descarregar. A tercerca ronda el 2d6 fou la seva decisió, i encarant la torre de set, no va presentar cap problema, sols el petit tremolí de la carregada. Un pilar de cinc va tancar l'actuació del egarencs.







Xiquets de Reus: 4d8, 2d8f, 5d7, vano de 5

Cagrossos de Mataró: 3d8, 4d8, 5d7, vano de 5

Castellers de Terrassa: id4d7, 4d7, 3d7, 2d6, p5




Gràcies, Núria, per la crònica ;)

Fotografies: Laia Graupera

Vés a dalt
 
Vés a dalt