dimarts, de juny 26, 2007

Jornada per... Reus!

Doncs sí gent! Dissabte vam apropar-nos a Reus per anar de festa! Una gran festa, certament. Ens ho vam passar genial i vam conèixer un parell de xiquets. El que caminaven sobre dues potes ens van caure molt bé, molt bona gent, i el que caminava sobre quatre potes súper petit i súper mono! ^^

Però vam sortir una mica d'hora de casa per poder arribar a l'actuació que se celebrava a Reus amb motiu de Sant Pere. Acompanyaven als Xiquets de Reus els Xics de Granollers i els Castellers de Lleida. Va ser una actuació rodona per quasi totes les colles, ja que Xiquets es van treure l'espineta de descarregar vuits en aquella plaça, i els Castellers de Lleida van aconseguir descarregar el seu primer 3d8 de la història fora de casa.

L'actuació va començar amb un 4d8 per part de Xiquets, que va anar a un bon ritme i no suposar cap problema. A segona Ronda, Xiquets es decantà pel seu primer 3d8 de la temporada, que tot i que els terços patiren defensat-lo, ja que s'estiraren i s'obriren, el castell es descarregà. A tercera ronda asseguraren amb una torre de 7, que obrint-se també a l'alçada de terços, es descarregà sense cap entrebanc. Per acabar l'actuació feren un vano de 5.

Xics de Granollers foren els segon en actuar. A primera ronda atacaren el 5d7, castell que ja tenen consolidat i que aprofitaren per fer canvis a canalla. La nova acotxadora anà molt lenta, i el castell trigà molt a carregar-se. Tot i així no tremolà ni patí, i tot i el ritme lent que portava la canalla, es descarregà sense cap complicació. A segona ronda, però, agafaren la directa i apuntaren el 4d8. El castell pujà ràpid, segur, i ab molt bones mides. L'acotxador, però, es va fer enrere a l'alçada de quints, i el castell, tot i la bona pinta que feia, quedà en intent desmuntat. A l'hora de repetir ronda, reduiren un pis i les espectatives, i es conformaren amb el 4d7, que pujà segur, i durant tota l'excecució es va mantenir ferm i parat. A tercera ronda feren la torre de 7, que amb molt bones mides no tremolà ni patí amb la travessada de l'enxaneta. Acabaren l'actuació amb un pilar de 5.

Els Castellers de Lleida van guadir d'una actuació amb molts bons resultats. A primera ronda atacaren la 2d7, que amb unes mides molt tancades a nivell de segons i terços, a nivell de quarts s'equilibrà, i es descarregà sense cap problema. A segona ronda provaren el seu plat fort, el seu primer 3d8 fora de casa. amb l'actoxadora plorant, tancaren pinya i comença a pujar el castell, ràpid i sense cap mostra de nervis. Quan tota la plaça creia que l'acotxadora faria desmuntar el castell, la nena començà a pujar a molt bon ritme, i el castell, sense patir gens ni mica, es carregà i descarregà. A tercera ronda, i encara eufòrics pel 3d8, provaren el 5d7, que tot i tremolar, va anar ràpid i sense cap complicació. Per acabar feren 2 pilars de 5.

En resum, una actuació amb molts bons resultats, i amb molts bons castells. Esperem que aquesta plaça pugui viure més sovint actuacions d'aquest nivell.

FALQUES també hi va ser, i les fotos son d'Efren Garcia, no pas de cap Antoni Pujades.

1 comentari:

Goshi ha dit...

Quan he llegit "una jornada per Reus" pensava que parlaries de Strombers, del Xiquet, del botellot carregat i de la Núria i companyia que es van portar d'una manera increïble!

Aix.. castells castells.. ¬¬

xD

Vés a dalt
 
Vés a dalt