dimarts, de juliol 15, 2008

Jornada per... Esparreguera!

Dissabte a les 7 de la tarda es plantaves a la plaça de l'Ajuntament d'Esparreguera els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Barcelona i la colla local, els Castellers d'Esparreguera. Però els acompanyava també una creixent pluja, que remullava carrers i camises. Finalment, per no suspendre aquell esdeveniment, es va decidir fer-lo al local de la colla local, a l'Escorxador, i en aquell espai reduït, humit, xafogós, i atabalat, es van alçar els castells per la Festa Major del poble.


Llegir més | Tancar




Els local portaven un cartell interessant, una diada que si els hi sortia bé podien agafar-se unes vacances d'estiu ben merescudes. A primera ronda atacaren el plat fort, el 5d7, que pujà i estigué nerviós en tot moment. Aquest castell, que feia 4 anys que la colla no intentava a plaça, portava unes mides lletges al tres, i va fer patir de valent a quarts per no deformar-se en excés. La pujada de la canalla, rapidíssima, va ajudar a que la carregada no s'alentís més del compte. Durant la descarregada els bordeus hagueren de treballar de valent per mantenir les posicions, però sense cap esglai el castell es descarregà. A segona ronda atacaren el segon plat fort, el 4d7a, castell que portava a la colla de cap durant la temporada passada, que se'ls va resistir en més d'una ocasió. Obert de segons i terços, però amb una bona mida a quarts, el quatre es carregà nerviós, però sense cap patiment. Un cop descarregat el quatre, l'agulla hagué de parar-se un parell de cops que pujaren de dalt, però que un cop el pilar es va tranquil·litzar es va poder descarregar sense problemes. A tercera ronda, per calmar els ànims i la eufòria, s'alçà un 3d7 que donà més problemes dels que s'esperava. Malament de mides, i amb la canalla nerviosa, remogué tota l'estona, però es carregà i descarregà sense cap entrebanc més. Per finalitzar alçaren un p5.

Els Capgrossos de Mataró portaven un cartell encarat a les Santes d'aquesta setmana, però la pluja féu minvar les expectatives, ja que l'ambient dins del local afectà a la canalla, que es negà a fer castells de vuit i la torre de set. Així doncs, començaren per un 5d7 de set de postal, on el moviment es féu imperceptible. A segona ronda un 4d7a que tampoc mostrà cap problema, i un 4d7 a tercera ronda, amb vistes posades clarament al 4d8, no mostrà més moviment que durant la carregada. Amb uns castells paradíssims, envejables i segurs van tancar l'actuació amb un vano de cinc a l'exterior del local.

Els Castellers de Barcelona també portaven grans intencions, però l'alçada i l'ambient del local féu retallar també expectatives. Alçaren a primera ronda un 3d8, que pujà amb un petit tremolí, i es carregà sobradament, però que una petita sotragada passà factura a un tronc relaxat i confiat, i el tres cedí. A segona ronda alçaren una 2d7 que es mostrà quieta i segura, i feia entreveure la 2d8f de l'endemà. El 5d7 pel que apostaren a tercera ronda remogué durant tota l'execució, però en cap moment féu perillar el castell. Descarregat sobradament, els vermells van sortir del local per alçar també el seu pilar de 5.

Castellers d'Esparreguera: 5d7, 4d7a, 3d7, p5
Capgrossos de Mataró: 5d7, 4d7a, 4d7, vano de 5
Castellers de Barcelona: 3d8c, 2d7, 5d7, p5.

Fotografies: Sergi Caravaca "Cafè".

1 comentari:

Anònim ha dit...

I jo estant al costat del local pensant-me que s'havia suspés....

Vés a dalt
 
Vés a dalt