diumenge, de novembre 11, 2007

Jornada per... Manresa!

Avui els Tirallongues de Manresa celebraven la seva 13a diada juntament amb els Castellers de Badalona i la colla més nova del panorama casteller, els Margeners de Guissona. La diada, que tenia lloc en un petit lateral d'una inclinada plaça, ha estat una bona ocasió pels manresans per aconseguir els objectius que durant la temporada els han costat assolir, però el seu màxim objectiu, el 4d7a, els ha costat i l'han hagut de treballar.



Llegir més | Tanca




Les colles obrien actuació amb uns pilars caminats que col·locaren a les colles al seu respectiu lloc a la plaça. Els primers en actuar foren els Margeners de Guissona, amb una camisa estrenada recentment. Just aquesta era la seva segona diada amb camisa marró mullat. Obriren plaça amb un 5d6 de ritme lent, amb un canalla petita que els hi costà arribà, però un cop la canalla ja es col·locà, l'enxaneta passà ràpidament i el castell es descarregà, ara sí, a bon ritme. Amb un 5d6 a la butxaca, els Margeners s'enfrontaren al 3d6xs, castell que tot just havien estrenat per la seva diada. Els castell pujà el pom i el pis de terços bé i ràpidament, però la manca de sincronització a l'hora de pujar els segons féu perillar l'estructura. Arreglant els problemes i igualant els pisos de nou la pinya es preparà i realitzà l'última pujada, aixecant els baixos. Els segons hagueren de treballar aquesta última pujada, però la pinya entrà amb força i la consistència d'aquesta li donà la seguretat que li faltava al castell. Parant de cop el tremolí, el castell es descarregà sense cap entrebanc més. A segona ronda encararen el 2d6. El castell pujà i es mantingué bé, i fins a l'entrada d'acotxador no hi hagué cap problema. Llavors l'equivocació dels grallers, que tocaren l'aleta a l'entrada de l'acotxador, desconcentrà a la gent, i un dels terços es començà a estirar. L'enxaneta travessà l'estructura, i el castell tornà de nou a la normalitat. Sense cap més anècdota que aquesta, el 2d6 marró es realitzà i els Margeners tancaven, juntament amb els 3 pilars de 4 de sortida, una de les millors actuacions fins aleshores.

Els segons en actuar foren els Tirallongues de Manresa. Van complir el seu objectiu de sortir de plaça amb castells de set, però amb algun entrebanc inesperat. Van obrir l'actuació amb un pilar de quatre aixecat per sota caminat, i acte seguit feren un 3d7 de bon ritme, ajudats a la pinya per les altres colles. Els tres va presentar unes bones mides, i sense patir en excés els manresans pogueren descarregar el primer castell de set de la jornada. A segona ronda atacaren el seu màxim objectiu: el 4d7a. El castell pujà nerviós i tens, i començà a tremolar massa d'hora. Massa obert a nivell de terços, els quarts hagueren de treballar de valent. Quan l'enxaneta ja havia carregat el quatre i havia entrar a l'agulla el castell cedí quan quarts ja es preparaven per baixar. Tirallongues, per assegurar, repetí ronda amb un 4d7 que, tot i els nervis, aconseguiren mantenir les mides. A tercera ronda tornaren a atacar el 4d7a. El castell, nerviós en excés també, es començà a obrir massa d'hora, i de nou quarts i terços hagueren de treballar de valent perquè no els hi marxés. L'enxaneta carregà el quatre i entrà a l'agulla. L'agulla començà a patir amb l'entrada de la petita, i una mala sortida dels terços, amb cops, féu vèncer a l'agulla que cedí quan aquests baixaven. Es va crear polèmica per saber si aquell castell era intent o carregat. Tirallongues el considerà carregat, i així es quedà la decisió. Per finalitzar la seva diada alçaren el pilar de 5 que no aguantà dins del quatre, que no donà cap problema ni perillà en cap moment. Els Tirallongues acabaren la diada amb bon gust de boca per haver pogut realitzar la millor actuació de la temporada.

Els Castellers de Badalona acudien a Manresa una setmana abans de la seva diada, on tenen grans objectius a assolir. Amb intencions de tirar castells de set, els micacos obriren plaça amb un 4d7 lent de ritme però segur en tot moment. Amb un petit tremolí a la sortida de la canalla petita, els micacos defensaren el castell que es descarregà a millor ritme del que pujà. A segona ronda atacaren el seu últim castell de set, el 3d7. Amb un tronc segur i ferm alçaren el castell que pujà a un ritme més ràpid i que no presentà cap problema. Sense nervis i sense presses els micacos descarregaren un 3d7 maco sense entrebancs. A tercera, sense estirar més el braç que la màniga i per manca d'efectius descartaren el 4d7a i alçaren un 5d6 de cara al 5d7 de la setmana vinent, amb un pom molt petit que serví, també, per estrenar canalla. El castell, que mostrà gran feina als assajos, es descarregà i sense problemes, i per acabar els micacos alçaren dos pilars de 4 aixecats per sota, un dels quals presentà problemes a la descarrega i l'enxaneta marxà endavant. Tret d'això els micacos sortien de plaça amb els deures fets.
















Margeners de Guissona: p4cam, 5d6, 3d6xs, 2d6, 3p4

Tirallongues de Manresa: p4xscam, 3d7, i4d7a, 4d7, 4d7ac, p5

Castellers de Badalona: p4cam, 4d7, 3d7, 5d6, 2p4xs (1 carregat).


Vés a dalt

3 comentaris:

Eric Santesmasses ha dit...

Ei Carol! Et robo unes quantes fotos! =)

Les meves fotos han quedat com el cul T.T aquella camara es una merda... i a sobre m'he quedat sense piles...

Ens veiem a plaça!

Anònim ha dit...

1 petonet guapi!

I molt bé la crònica!!!

Ets la millor bloggera del món casteller!!!!!!!!!

Goshi ha dit...

Eps! molt bona feina! Realment una currada impressionant! (ho dic amb coneixement de causa ;D)

Vés a dalt
 
Vés a dalt