dilluns, d’octubre 01, 2007

Jornada per... Lleida!

Ahir diumenge dia 30 d'Octubre se celebrava a Lleida la diada de Sant Miquel, una data molt important per la colla local, i una diada que prometia mínim dos castells de nou per part de les colles convidades: els Capgrossos de Mataró i la Vella de Valls. La colla local anunciava un nou repte: la seva primera torre de vuit folrada. Amb un pilar d'entrada a plaça obrint-se pas entre la gentada per part de totes les colles la diada començà.



Llegir més

    Els primers en actuar eren els Castellers de Lleida, que sense haver descarregat encara cap 4d8 es disposaven a tirar aquest castell a segona ronda i el seu nou repte, la 2d8f a tercera ronda. Començaren amb un nerviós 3d8, que tot i tenir-lo totalment a l'abast els lleidatans hagueren de treballar més del compte degut als nervis. Amb un tremolí innecessari, descarregaren el seu primer castell de vuit de la jornada. A segona ronda atacaren el seu primer 4d8 de la temporada que pujà nerviós i tens, i amb un remenant durant tota la pujada. Durant la carregada el castell es parà i s'assentà, però quan quints ja baixaven la pinya no pogué aguantar més i una de les plenes s'enfonsà. El castell quedà doncs com a carregat, tot i el poquet que els hi quedà per descarregar-lo. A tercera, amb els nervis i les ganes d'intetar-ho provaren la torre de vuit folrada. El primer castell folrat dels lleidatans pujà nerviós, i amb la canalla pujant el castell es manà desmuntar per problemes a nivell de terços i folre. Amb ganes intentaren de nou la torre folrada, que aquest cop començà a pujar però la canalla no arribà a enlairar-se, ja que es començà a desmuntar amb quarts col·locats. Així doncs els de la camisa bordeus es conformaren amb una torre de set que dominaren a la perfecció, i acabaren amb dos pilars de cinc, i un de caminat al balcó.

    Els Capgrossos de Mataró eren la segona colla en l'ordre de l'actuació, i anaven amb el llistó ben alt. Apuntant l'actuació cap al seu 3d9f, començaren forts amb un 5d8 que es veia treballat a l'assaig i que no donà cap problema. Treballant-lo durant la descarregada els mataronins s'apuntaren el primer castell de vuit de gamma alta i els donà confiança per encara la segona ronda amb el seu castell punta: el 3d9f. Nerviós durant tota l'execució però sense perillar en cap moment els de la camisa blau marí treballaren intensament el castell però aconseguiren descarregar-lo sense patir excessivament. A tercera ronda, amb l'objectiu complert i els nervis calmats encararen amb confiança una 2d8f que, tot i obrir-se pels pisos inferiors no donà cap problema i es descarregà sobradament. A la ronda de pilars els Capgrossos bastiren també dos pilars de cinc.

    La Vella de Valls fou la tercera i última colla en actuar i la colla que, per poc, presentà millors castells a l'actuació. A primera ronda atacaren el 3d9f amb un peu molt just que amb la col·laboració de les altres colles i seguidors del públic pogueren tancar i tirar amunt el castell. Amb un folre expert i un tronc assajat la Colla Vella descarregà el primer castell de nou de la jornada sense gaires complicacions i sense patir-lo. A segon ronda atacaren el 5d8, que a diferència d'altres cops, es carregà i es mantingué parat i estable durant tota l'execució. Sense patir per la descarregada però treballant-la aconseguiren apuntar-se el 5d8 i encara amb ganes el 2d8f. El castell, estirat a nivell de quarts i obert treballà com totes les torres durant la passada de la canalla petita, però aconseguiren parar els cops i descarregar la torre de vuit, repetint doncs l'actuació dels blau marins. La diferència la marcà la ronda de pilars, on la Colla Vella es decidí pel p7f i que, amb un enxaneta molt petita, carrega i descarregà sense excessives complicacions. El segon i el terç l'hagueren de treballar, però la qualitat de la canalla vallenca es notà, i molt fins i ràpids no feren notar gaire la seva presència. Així el pilar es descarregà exitosament i així la Colla Vella marcà el seu avatantge davant els mataronins.

    Castellers de Lleida: p4cam, 3d8, 4d8c, id2d8f, id2d8f, 2d7, 2p5, p4cam
    Capgrossos de Mataró: p4cam, 5d8, 3d9f, 2d8f, 2p5
    Colla Vella dels Xiquets de Valls: p4cam, 3d9f, 5d8, 2d8f, p7f

    Fotografies d'Efren Garcia extretes de lamalla.net.



Vés a dalt
 
Vés a dalt