diumenge, d’octubre 07, 2007

Jornada per... l'Esquirol! (és a dir, Sta. Maria de Corcó)


Avui els Nyerros de la Plana celebraven la seva diada a un poble proper a Manlleu, l'Esquirol. Les colles convidades eren els Castellers de Badalona i Castelleres d'Esparreguerra. Totes tres colles han obert l'actuació amb un pilar de 4, i seguidament els Nyerros de la Plana han estat els encarregats d'obrir l'actuació.



Llegir més | Tanca





La colla local, amb poques camises, ha començat amb un 3d6xs. El castell ha pujat tremoladís i la pujada de segons ha trigat molt. Un cop tot el castell estava amunt el tremolí no es va parar, i durant tota la carregada i descarregada el castell ha remenat i el pis de terços restà tens. Tot i així els castellers han sapigut defensar el tremolí i, tot treballant el castell han aconseguit descarregar-lo. A segona ronda els Nyerros han tirat un 5d6 molt just de pinya que gràcies a la col·laboració de les altres colles han pogut tirar amunt. Tot i així, els nervis i poca experiència de la canalla varen fer perillar la torre del cinc, i van decidir tirar avall el castell. Amb un intent desmuntat i deixant passar ronda, els de la camisa gris boira han decidit descartar el cinc de sis i assegurar amb un 4d6a. El castell ha pujat lent però constant, i durant la carrregada el tronc s'ha mostrat segur. Durant la descarregada els segons han començat a patir i el tronc ha trigat molt en sortir del quatre, cosa que ha fet perillar l'agulla. Durant la descarregada de l'agulla ha patit de valent i s'ha hagut de treballar quan la brusca sortida de l'enxaneta l'ha fet marxar cap a un costat. Tot i així, el castell s'ha descarregat i han pogut afrontar la torre de sis de la tercera ronda amb ganes. La torre, pesada, ha pujat lenta però no ha patit excessivament durant al carregada i l'han defensat sobradament. Sense patir amb aquest últim castell han encarat la ronda de pilar amb un pilar de 4 que no ha presentat cap problema.

Els segons en actuar eren els Castellers de Badalona, que portaven dos castells de set a la màniga. Han començat alçant el 4d7 que, després d'un intent desmuntat, han pogut tirar endavant sense problemes. Amb una execució lenta però maca el castell s'ha descarregat maco, sense patir excessivament tronc i pinya. Amb aquest objectiu ja aconseguit, a segona ronda han decidit tirar amunt el 5d6 que s'ha d'alçar un pis més d'aquí unes setmanes. El cinc, amb un tronc lleuger, ha pujat ràpid i snese mirar-s'ho dos cops. Amb el tronc parat i segur s'ha descarregat sense més problemes. A tercera ronda han atacat el millor castell de la diada, el 3d7. El tres, d'execució més ràpida que el quatre, ha remenat una mica als pisos superiors, però tot i el terços han parat el tremolí i sense més problemes han descarregat sobradament el seu segon castell de la diada. Per acabar els micacos han descarregat dos pilars de 4 aixecats per sota molt lleugers, un d'ells treballat excessivament.

Els Castellers d'Esparreguera per la seva banda i amb pocs efectius a plaça han rebaixat expectatives i han començat la diada amb una torre de sis que no ha patit en cap moment durant l'excecució i sense cap problema l'han descarregat. A segona ronda s'han decidit per un lleuger 4d6. Amb una canalla ràpida el castell s'ha mostrat ferm i segur i els de la camisa bordeus han descarregat sobradament el 4d6. A tercera ronda han alçat el 3d6 que, igual que el quatre, mostrava un gran assaig i ha pujat sense cap problema. Amb un canalla també ràpida han descarregat amb seguretat i sense treballar molt ni patir el seu últim castell de sis de la diada. Per acabar han alçat un pilar de 4. Els esparreguerins han demostrat de nou que els castell de sis se'ls queden petits i esperem que la pinya els hi respongui perquè puguin alçar de nou castells de set més regularment.








Nyerros de la Plana: p4, 3d6xs, id5d6, 4d6a, 2d6, p4.

Castellers de Badalona: p4, 4d7, 5d6, 3d7, 2p4xs.

Castellers d'Esparreguera: p4, 2d6, 4d6, 3d6, p4.

Fotografies d'Efren Garcia, el fotógraf oficial! ;)

Vés a dalt

Vés a dalt
 
Vés a dalt