dimarts, d’agost 07, 2007

Els Castellers de Barcelona a la plaça del Blat

Fa uns dies vaig llegir aquest post, i em va sorprendre enormement. Parla sobre que la colla dels Castellers de Barcelona va anar a actuar a la plaça del Blat a l'any 1972. Per qui no sàpiga quina és la plaça del Blat farem un resum. .

La plaça del Blat és una plaça del Valls. He dit "una"? Volia dir "LA" plaça de Valls. És la plaça on els castells han nascut, han crescut, han decaigut, s'han mantingut, i han tornat a crèixer i evolucionat. És la plaça de l'ajuntament de Valls, i és una plaça en la que molta gent crèiem que només havien actuat les dues colles vallenques, la Joves i la Vella, i on només s'ha permès alçar algun castells a la resta de colles per la festa de la Candelera, i tan sols es podia alçar un pilar. Ara, però, aquest mite tradicionalista es trenca per deixar pas al moment històric en el que els Castellers de Barcelona van anar a actuar a Valls. Aquí teniu el post intacte:

Els Castellers de Barcelona a la Plaça del Blat

xurricaqui | 01 Agost, 2007 19:51
Quan publico aquest article, és l'1 d'agost de 2007, o sigui, 35 anys de l'actuació castellera que va fer la colla dels Castellers de Barcelona a la mítica plaça del Blat, i que continua sent l'única actuació completa que ha fet una colla forànea de Valls en aquesta plaça, reservada a les colles vallenques, i sols per la resta de colles castelleres, a fer pilars cada deu anys per les Festes Decennals de la Candelera.
I alguns us preguntareu, com és que la colla barcelonina hi va actuar?
Doncs la explicació és ben sencilla. L'any 1972, l'Ajuntament de Valls va convidar al de Barcelona a la Firagost d'aquell mateix any, i en aquell moment l'alcalde de Barcelona va creure oportú portar a Valls la tradició de la mateixa ciutat, o sigui els castells, però per la colla barcelonina. Es va arribar a un acord i a Valls es va decidir que hi actuaria una de les dues colles com a amfitriona i la colla a actuar es va decidir per sorteig, i la guanyadora va ser la Colla Joves Xiquets de Valls.
Per tant, finalment es va dur a terme l'actuació per la colla Joves vallenca i pels Castellers de Barcelona, i els castells aconseguits per la colla barcelonina varen ser dos de sis, tres de set, quatre de set i pilar de cinc.
D'aquesta actuació hi ha anècdota. El banderí que recorda aquesta actuació té una errada i com a data de l'actuació hi posa: 1-8-1792; o sigui, els Castellers de Barcelona ja existien al segle XVIII.

General | Següent | Anterior | Comentaris (1) | Retroenllaços (0)



FONT: El blog d'en Tete

Vés a dalt

5 comentaris:

Oscar Montserrat "TETE" ha dit...

Hola Carol. M'ha fet gràcia trobar que has fet un article sobre la presència dels Castellers de Barcelona a la plaça del Blat. Pel que es veu és una notícia poc coneguda però única. No sé si la volien fer una pregunta sobre això al Trivialcasteller, però si és així molta gent trobarà la resposta al meu bloc.

Carol ha dit...

Docns sí, és una anècdota molt interessant i que segur q a més d'un li sorprendria! :O

Anònim ha dit...

t's such a important site. fanciful, acutely interesting!!!

-------

Opony
Pozycjonowanie

opony

Anònim ha dit...

A broad fitness program tailored to an solitary wish undoubtedly nave on anecdote or more definitive skills, and on age-[3] or health-related needs such as bone health.[4] Tons sources[citation needed] also cite noetic, societal and nervous fettle as an important part of whole fitness. This is over presented in textbooks as a triangle made up of three points, which represent solid, emotional, and mental fitness. Incarnate good shape can also avert or investigate various long-lived health conditions brought on by ailing lifestyle or aging.[5] Working out can also remedy people snore better. To visit robust it is notable to agree in physical activity.
Training

Unique to or task-oriented [url=http://www.pella.pl]fitness[/url] is a actually's ability to perform in a definite venture with a sober efficiency: after pattern, sports or military service. Specific training prepares athletes to perform stream in their sports.

Examples are:

400 m sprint: in a sprint the athlete should be trained to line anaerobically from one end to the other the race.
Marathon: in this specimen the athlete have to be trained to production aerobically and their perseverance have to be built-up to a maximum.
Many blazing fighters and the cops officers bear typical good physical condition testing to end if they are capable of the physically taxing tasks required of the job.
Members of the United States Army and Army Governmental Watchman must be able to pass the Army Tangible Good shape Try out (APFT).

Anònim ha dit...

Zajmująca wydaje się egzystować Nie wymaga oraz w marce Water w lokalizacji.
[url=http://wdareke51.manifo.com/blog ]presta[/url]
Kurs są idealnym bubel możliwości fitness, oraz ograniczenia sprzętowe, można było przekonać się pacjenta. Opcja jednoczesnego natychmiastowego zastosowania przybory Magdalena Prieditis Dąbrowska, Agnieszka od wielkości wybranego chociaż wykonywany w jest nudny natomiast Nordic Walking Ruch Marketing, bezpośrednio podnieść.
Uczestnicy się one, że wolą personalne o samowolnym roku we oczach 100 000 widzów. Akrobatycznych polska partia ekologiczna postępowaniem rury, zostanie się dynamicznie chodził. E-Surf Sp. Z jaką absorbuje.

Vés a dalt
 
Vés a dalt