dilluns, d’agost 06, 2007

Jornada per...Els Palleresos!

I seguint la ruta dels Xiquets de Reus, aquest diumenge ens vam plantar en Els Palleresos, un poblet del Tarragonès, d'aquests poblets que cada cop anem coneixent més (recordem la Selva del camp, l'Alforja, etc), per veure l'actuació dels Xiquets (sí, dels de Reus, els de Tarragona, i els del Serrallo).

Doncs bé, vam agafar el cotxe, per variar, i ens vam dirigir AP-7 amunt (sense caravanna per sort!). Vam trobar sense problemes el poblet de "Els Palleresos", i vam trobar encara més ràpid lloc per aparcar al costat de "la plaça" castellera. I dic "la plaça" perquè allò no era ni una plaça, ni un carrer, ni res. Efren Garcia ho descriu molt bé a la seva crònica:

La plaça castellera de la Vila no és ni un carrer ni una plaça, podríem dir que és una cruïlla. D'una banda un carrer amb pendent i sense possibilitats d'amagar-se sota cap ombra, de l'altre una placeta amb gronxadors, jocs per la mainada i uns arbres que impedeixen gaudir dels castells com cal i al Carrer Nou, indret assignat per l'actuació, poc espai entre un bar i un forn de pa."


Llegir més


    Xiquets de Reus començà amb un tranquil 3d7, ja molt controlat. Segudiament atacaren el 5d7, el setè de la temporada, també molt tranquil i controlat. Sense cap tipus de nervis, i sense pressionar-se gaire, van inciar la tercera ronda amb un 4d7 que potsser donà més problemes que la resta de castells, però que solucionaren i aconseguiren descarregar sense cap més entrebanc. Per finalitzar alçaren 2 pilars de 4.

    Els Xiquets de Tarragona, amb Sant Magí a dos setmanes vista, varen ser l'única colla que va aconseguir el castell de 8 en aquella calorosa diada. Començaren amb un 2d7 que per Sants Tecla buscaran alçar-lo un pis més, i a segona ronda alçaren el castell més alt d'aquella actuació, el 3d8. Descartant el 4d8 per falta d'efectius, i sense voler estirar més el braç que la màniga, a tercera ronda es decidiren per un segur 4d7 que no comportà cap problema. Acabaren amb un p5 simultani amb el 2 pilars de 4 de Xiquets de Reus.

    Els últims en actuar eren els Xiquets de Serallo, que seguint la seva bona trajectòria alçaren un 4d7 per començar, i que en descarregar-lo sense problemes es decidiren, tot i anar molt justos d'efectius pel 4d7a. El castell no donà cap problema, i en descaregar el 4 es deixà veure un p5 que mostrava una gran seguretat. Per acabar el 3d7 fou la seva elecció, que tampoc comportà cap complicació. Esperaren a que les altres dues colles acabaren la seva ronda de pilars per alçar el seu espadat de 5, que, com al 4 amb agulla, mostrà una gran seguretat i no patí en cap moment.

    Per últim els Xiquets de Tarragona alçaren dos pilars de 4 amb gent no gaire comú en aquestes construccions, amb un enxaneta que estic totalment segura que no havia pujat a cap altra pilar abans.

    FALQUES també hi era, i les fotos són aquest cop d'Efren Garcia. Gràcies!








Vés a dalt

1 comentari:

Oscar Montserrat "TETE" ha dit...

Osti, si que viatges pel país. Per cert, bona crònica i bones fotos.

Vés a dalt
 
Vés a dalt